15:30

Bälinge F01

Referat: GUSK - Bälinge F01

Ytterligare en mycket väl genomförd match och vi fortsätter att vara obesegrade utomhus i år.
Vi åker till Löten med väldigt få spelare där Maja får agera utespelare i andra halvlek för att vi överhuvudtaget ska ha några avbytare. Med lite ovanliga positioner för några spelare och en stark motvind i första halvlek förväntade vi oss en tung press från det duktiga GUSK, men vi står upp väldigt väl och lyckas faktisk själva styra spelet ganska väl redan från start. Vi lyckas hålla GUSK borta från farliga chanser samtidigt som vi ofta hotar ganska bra med vårt djupledsspel både centralt och längs kanterna. Halvleken domineras som sagt av oss och vår centrala linje som spelar mycket bra och som efter att ha vunnit boll fördelar spelet på ett mycket bra och varierat sätt. Vi undviker också den besvärliga vinden genom att ofta hålla bollarna längs marken. Efter några halvchanser så lyckas Nellie tillslut sätta 0-1 i samband med en hörna genom ett skott som letar sig in mål från högra delen av straffområdet. Vi går in i halvtidsvila med en ganska skön känsla, men där vi vill bättra på pressspelet från våra forwards samtidigt som vi vill sätta positionsspelet i försvaret ännu bättre. Oron att vi inte ska orka i andra halvlek visar sig vara obefogad och vi törs nog rättvist säga att vi total dominerar andra halvlek. Frida som står i mål andra halvlek behöver bara ingripa vid några få tillfällen och det blir aldrig riktigt farligt, vilket visar att vårt försvarspel är mycket bra trots att nya spelare kommer in. Vårt anfallsspel blir också ännu bättre i andra halvlek och medvinden hjälper nog till en hel del i att vi får mer press mot GUSKs backlinje. Samtidgt blir anfallspelet mycket rörligare och vi gör snabbt 0-2 genom Amanda Axén i ett fint samarbete i djupled med Emilia. Även 0-3 kommer efter att Emilia hotat i djupled och från kortlinjen lägger fram bollen till Emma som säkert sätter bollen i mål. POMO!!!! Vår djupledsspel och presspel skapar flera fina chanser och vi kunde nog gjort ett par till mål innan slutet, men vi får ändå vara mycket nöjda med att kunna prestera så bra mot ett alltid duktigt och trevligt GUSK. Tack alla spelare för en fint genomförd helg.